Chinees nieuwjaar

IMG_1865

Ons jaar is goed begonnen. Deze keer zijn we gestart met Chinese wensballonnen en een bezoek aan Chinatown. Lunchen daar is altijd een feest met name als je de meest lelijke tl-verlichte tent uitzoekt waar alleen maar Chinezen zitten. En ach, we konden nog wel wat kilootjes extra gebruiken. We werden naar onze tafel geleid waar de krabbepoten en servetten (of was het wc papier?) van de vorige gasten nog op de grond lagen. De serveerster brabbelde iets onbegrijpelijks en voordat we terug konden zeggen, werd onze tafel vol bakjes met ondefinieerbaar lekkers geladen. Nee, gewoon bestellen was er nog niet bij en toen Ties het waagde al een hapje te nemen zonder dat zij er saus overheen had gegoten, ging de serveerster in het Chinees door haar dak, ons ietwat verbouwereerd en geschrokken achterlatend. Vele gangen verder, kregen we de rekening gepresenteerd….In het Chinees, 86 dollar…..In hiep hiep hoera stemming liepen we naar buiten, waar Doede en Moos al snel de slappe lach kregen vanwege het krolse katachtige gezang op het plein vol Mahjongende Chinezen. Toen we allemaal een nieuwjaarsmotto in de Boeddhistische tempel gingen halen, werd het Doede allemaal te veel. Als enige zou zijn 2016 ‘disappointing’ worden. Dat van de rest van ons gezin was terrific, full of promises, major successes and so on.  En dat nog wel in het jaar van de aap. En dat is Doede. Hij besloot vervolgens om geen Boeddhist te worden. Zijn eerste voornemen van het jaar 2016. En vol goede voornemens zaten we allemaal. Al ben ik natuurlijk wel een echt ‘january member’ bij de sportschool. In mijn geval ga ik nu vier keer per week. Ik weet echt wel dat ik in februari weer terugval op oude gewoontes maar ieder jaar probeer ik het toch. Doede wil graag wat beter op de tijd letten, minder lawaai maken en zijn spullen niet overal vergeten. Hij luistert blijkbaar toch naar me want dat zijn precies de drie punten waar ik helemaal gek van wordt. Zo staat hij zijn haren nog in de gel te doen op blote voeten, met zijn tandenborstel in zijn mond als de rest al in de auto zit, klaar om te vertrekken. Hij heeft geen truien en jassen meer en hij wordt ook wel ‘ons piepkuiken’ genoemd omdat hij te pas en te onpas gilt. Moosje heeft het licht gezien wat betreft zijn huiswerk. Hij wil wat minder uit gaan stellen en op tijd beginnen. En hij wil minder schelden. Dat komt goed uit want de bootwerker die ik iedere dag moet aanhoren, met name als hij met zijn Playstation speelt, is van een niveau waar ze in de haven nog van zouden schrikken. En ik wed dat hij als ‘gangmember’ ook geen enkel probleem zou hebben om zich aan het taalgebruik aan te passen. Ties heeft goede voornemens wat betreft zijn discipline???? Tsja, als het latje hoog ligt? Ik ken eigenlijk niemand die zo’n ijzeren discipline heeft en weet ook echt niet van wie hij dit precies heeft meegekregen. Jim en ik zijn nou niet bepaald toonbeelden van discipline…We hebben het wel alleen zijn de periodes van opleving van deze eigenschap zo kort. Volgens mij zou Ties zich meer mogen richten op loslaten, ontspannen en bijvoorbeeld wat eerder naar bed te gaan. Zeker nu hij met zijn eerste rijlessen bezig is en er van ons als ouders ook wordt verwacht dat we als instructeur het hoofd koel houden. Dat was de eerste keer voor mij en Ties nogal een beproeving en zorgde voor wat druk op de moeder-zoon relatie, wat overigens niet aan Ties lag maar eerder aan zijn paniekerige ietwat hysterische moeder. En zijn broertjes werkten ook al niet mee. Die herinnerden Ties voortdurend aan die ene keer dat hij met een quad in Egypte een winkeltje omver reed…..En Doede voegde daar nog aan toe, toen Ties achter het stuur plaats nam: “Well that’s the first time that I gonna wear my seatbelt..” Op 8 februari begint het Chinese nieuwe jaar. Het jaar van de aap. We gaan het gewoon nog een keer vieren. Met wensbalonnen en al. Dan kunnen we meteen de goede voornemens nog een keer herhalen.

Liefs!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s