Blij dat het weekend is

Featured Image -- 9Je hebt van die weken die beginnen ellendig en die eindigen ellendig. Van die weken die je maar snel moet vergeten. Ik was maandag al zo opgestaan. Met een zwaar gevoel had ik me naar het Nespresso apparaat gesleept, nog niet helemaal beseffend waar het vandaan kwam. En ik vond het ook raar omdat ik juist had besloten een maand lang geen alcohol te drinken en ik me er op had verheugd hoe goed ik me zou voelen na tien dagen alcoholvrij. Nu heb ik wel drie jokers die ik in kan zetten als het echt niet anders kan maar dat ik die behoefte ook op maandagochtend al zou hebben, daar had ik nou niet meteen op gerekend. Na mijn eerste bakkie kwam het besef. Ik had bericht gekregen dat mijn verhaal bij een wedstrijd niets gewonnen had, ik voelde me nou niet echt gewaardeerd in mijn rol als wereldwijf, ik had werkelijk geen letter op papier geschreven voor mijn boek en ik zat volledig vast in de structuur van hetzelfde manuscript. En als ik naar buiten keek, zag ik alleen maar sneeuw. Letterlijk, want die had zich opgehoopt tot aan de helft van de ramen. Moest ik me weer een dag ingraven in mijn eigen kleine wereldje? Mijn manuscript doorworstelen tot de letters van het papier af dansten? Moest ik iemand laten weten hoe ellendig ik me voelde? Ik besloot mijn moeder te bellen. Nu ben ik niet zo sterk in het delen van mijn ongeluk. Je zou het niet zeggen als je me kent omdat ik er niet zo veel problemen mee heb om mijn sores te vertellen als ik het opgelost heb. Ik ben echter op die momenten van ontreddering zo gesloten als een oester. Maar met een beetje zelfspot kom je een heel eind. Het telefoontje met mijn moeder en de derde kop koffie hadden me wakker geschud en liet me gelukkig weer op stuiteren. Die dag heb ik 72 verhaaltjes over ons Amerikaanse leven achter elkaar gezet en naar drie uitgevers gestuurd, 70.000 woorden om te bundelen. Twee daarvan reageerden direct en zijn het nu aan het lezen. Ik zie wel wat de reactie is. De week voltrok zich daarna als een diesel. Langzaam en zwaar kwam ik op gang. Ik heb geschrapt en geschreven aan mijn manuscript. Marcel, mijn manuscriptbegeleider, zei het al, een verhaal schrijven is leuk maar een heel boek is een worsteling. Tsja, ik dacht toen dat het wel mee zou vallen, maar daar kom ik nu achter. En ik dieselde verder. Ik besloot niet meer te schrijven als wereldwijf. Het brengt me niet meer wat ik er ooit van verwachtte en ik zie dat op termijn ook niet veranderen. Of dat een juiste keuze is, weet je altijd pas later pas maar als je iets eindigt, levert dat vaak ook weer nieuwe dingen op. Op donderdag heb ik mijn joker in gezet. Of dat verstandig was? Nou, niet echt want vrijdag keek ik toch wat minder helder in de spiegel. En nu is het zaterdag. En vandaag staat er iets heel anders op het programma, de bouwmarkt. De week werd namelijk afgesloten met een leuke uitsmijter. Ik was vijf minuten van huis om manlief van het station te halen. Toen we thuis kwamen zat er een groot rond gat in de muur. Volgens de jongens door de hond veroorzaakt. Hij blafte en sprong tegen de muur en toen met zijn poot….Natuurlijk trokken wij onze wenkbrauwen op en uitten ons ongeloof. We hebben immers ook al een gat in de deur dat ook niet door de hond is veroorzaakt. Er stonden er twee ware acteurs op. Wij geloofden hen nooit, de oudste was onze lieveling die deed altijd alles goed en zij werden altijd beschuldigd. Op de bank zaten vier vrienden driftig ja te knikken, The dog did it…. En ja dan heb je als ouders een lange adem, een grote doos vol met trucs, wat valse manipulaties en veel geduld nodig. Na dit staaltje hogere opvoedkunde kwam de waarheid boven tafel. Ze hadden in de woonkamer in die vijf minuten American Football gespeeld, wat op zich al een hele verstandige keuze is. De een had de ander getackeld en was met zijn schedel in de muur beland. Ja en dat kon je zien. Plausibel verhaal, het gat is inderdaad zo groot als een puberhoofd. Ik ga zo naar yoga. Ben zo blij dat het weekend is.

 

2 thoughts on “Blij dat het weekend is

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s