De poezenfluisteraar

2013-01-12-10-36-04Even iets ‘on a lighter note’ na alle verschrikkingen van de afgelopen week. Ik wil het met jullie hebben over de poezenfluisteraar. Je hebt natuurlijk allerlei soorten fluisteraars, mensen die, op een ‘hoger’ niveau dan praten, met dieren of bomen en planten kunnen communiceren. Via lichaamstaal of oogcontact bijvoorbeeld. Ze fluisteren met paarden, met honden en met dolfijnen, met varens of een oude eik. Er zijn films over gemaakt en er bestaan praktijken voor het betere gesprek met andere levende organismen dan de mens. En natuurlijk zal er ook echt wel iemand bestaan die op die manier de katten psyche begrijpt. Van ‘Pussy graber’ had ik de afgelopen weken vaker dan me lief is gehoord. Maar van ‘pussy whisperer’? Nee, dat woord was ik nog niet eerder tegen gekomen. Het kwam ter sprake aan de lunchtafel bij een Franse art galerie in SOHO waar ik was uitgenodigd. We zaten geanimeerd met elkaar te praten over van alles en nog wat. De kunst, Trump, Hillary, Europa en de wereld. ‘Out of the blue’ riep een perfect gekapte ietwat gemaakte mevrouw tegenover me, waarschijnlijk om van de politieke praat af te zijn, dat er nu toch wat vreemds was gebeurd in The Upper East bij haar Soul Cycling les…Ze moest blijkbaar dringend iets kwijt.

Nu moet je weten dat Soul Cycling in New York een ware cult aan het worden is. Werkelijk heel Manhattan trapt er op los op energieke stampende muziek en voor iedere klas staat een hyperactieve afgetrainde juffrouw met oortje en microfoontje druk te schreeuwen. Je kunt er zelfs je verjaardagsfeest vieren met een leuke groep vriendinnen of een film op IMAX scherm met Dolby Surround geluidseffecten bekijken. Je komt er als herboren vandaan. Zo schijnt het…Terug naar de ‘pussy fluisteraar’. De mevrouw was blijkbaar nogal ontdaan over het verhaal. Het bleek dat haar hele klasje Upper East vrouwen al maandenlang stapelverliefd was op haar soul cycle trainster, een lesbienne die door haar sport was gered van de ondergang, was herboren en dus een ware hit was geworden. Het probleem was nu dat een van haar vriendinnen haar man en kinderen had verlaten en voorgoed bij Stacey, de trainster, was ingetrokken. Bovendien waren de populaire Soulcycle guru en haar nieuwe vlam van plan een real life soap te laten maken van hun romance en hadden de TV uitgenodigd. Hierop had haar ex-man een rechtspraak aangespannen tegen het nieuwbakken stel. Stacey bleek een ‘pussy whisperer’ te zijn. Iemand die op hoger niveau met de vrouwelijke genitalien communiceert dus. Nader onderzoek op het internet bracht me ineens verhalen over afgelopen zomer waar de Pussy whisperer in The Hamptons een heel bekend fenomeen was. Heel Long Island zat blijkbaar vol personal trainers van het vrouwelijke geslacht met lesbische gevoelens die met hun leerlingen meereisden en de hele zomer bleken te fluisteren tussen de benen van hun leerlingen. Zojuist kreeg ik drie emails van mijn mede yoga klasgenoten binnen. Of ik 60 dollar wilde inleggen om haar die ons zo doet groeien in yoga en meditatie, onze ‘backbone’ in het leven, onze steun en toeverlaat, een fijn verwencadeau te kunnen aanbieden. Ik zag mijn lesbische yogalerares voor me. Ik zag haar groupies die net wat te veel om haar heen hangen en net te veel hun best doen en dat leidt behoorlijk af als je ondersteboven door je benen in The Downward dog naar achter kijkt. Dat cadeau zal wel iets met fluisteren zijn….Dat is overigens altijd nog beter dan grijpen, maar naar die 60 dollar kunnen ze fluiten.

 

 

 

One thought on “De poezenfluisteraar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s