Post Trumpetic Stress Syndrom

Het is nu twee weken geleden maar het geldt als een gebeurtenis waarvan je over twintig jaar nog exact weet wat je deed en waar je was op het moment dat het gebeurde. Zoiets als 9/11. Zo’n dag dat de wereld even stil staat en dat je weet dat die voorgoed veranderd is. Hier in New York staat de wereld op zijn kop. Trump Tower wordt permanent zwaar bewaakt en de demonstraties zijn niet meer uit het straatbeeld geweest. Een grote vrouwen mars op 21 januari in Washington staat gepland en de algemene tendens is angstig. De halve wereld staat in brand en Trump lijkt met de keuze van zijn kabinetsleden op een ramkoers in ontvlambare gebieden in zijn eigen land en in de wereld te zijn. Gisteren bekeek ik een documentaire reeks van Oliver Stone over de verschillende regeerperiodes vanaf 1900 in de VS. Helaas leert niemand van de geschiedenis en beginnen we wederom aan een tijdperk van oorlogsindustrie en agressie. En dan wellicht nog erger dan dat vader en zoon Bush hebben veroorzaakt. We gaan het zien maar ik maak me toch ernstige zorgen.

Gelukkig is er iemand die zich om hele andere zaken zorgen maakt. Melania heeft aangegeven dat ze met Barron voorlopig toch maar in haar toren in New York blijft wonen. De verhuizing Naar Washington is nu te zwaar voor hem en dat zo kan hij in ieder geval het schooljaar lekker in New York City af maken. Ik frons mijn wenkbrauwen. Het is toch niet te geloven dat je twee jaar hebt om je voor te bereiden op en je je dan gedraagt alsof je er net over bent na gaan denken. O jee, het is zover en nu? President en first lady van de Verenigde Staten, het is verdomme toch zo dat daarmee verplichtingen gemoeid zijn? Leg dit maar eens uit aan al die militaire families die om de zoveel tijd ergens anders geplaatst worden. Of de dakloze gezinnen die van shelter naar shelter gaan. Ik kan gewoon niet geloven hoe egocentrisch die Trumpen zijn. Melania kan gelukkig lekker bij haar nagelsalon en botox dokter in NYC blijven en doen alsof ze het zo goed voor heeft met haar verwende zoontje op zijn Private School in zijn vertrouwde omgeving. Stel je voor dat Michelle Obama dit had bedacht toen zij acht jaar geleden voor de keuze stond.
Ik krijg steeds meer het idee dat Donald en Melania nooit hadden gedacht dat hij werkelijk president zou worden maar ook dat ze er totaal geen zin in hebben. Of zou Melania van de gelegenheid gebruik maken en de lat relatie beginnen omdat ze van de verplichte sex met die wanstaltige Donald af wil zijn?
Hoe dan ook, het zou volgens mij juist goed zijn voor dat verveelde mannetje dat stond te gapen achter de rug zijn vader tijdens diens overwinningsspeech. Maakt hij ook eens wat mee waar hij voor moet vechten. Hij zal misschien net als wij een Post Trumpetic Stress syndroom hebben maar hij overleeft het echt wel.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s