Lala land

We lopen langs de Canals van Venice Beach. Jim wordt nog eens door Morris gestompt en Doede geeft hem een korte tik op zijn kruin. Ties wandelt rustig naast me. Het is nog doodstil op straat. Logisch, het is veel te vroeg voor Venice. Even later stappen we op de fiets richting Santa Monica. Voor Moos en Doede is het allemaal alsof ze zelf in Grand Theft Auto beland zijn. Van de klif met palmbomen tot aan de pier waar route 66 eindigt. Ties heeft zijn eigen muziek opgezet en rijdt ver voor ons uit. Vrijheid. Die middag loopt hij over the walk of fame als een kind in een snoepwinkel. Hollywood, het is en blijft iconisch. Net als Paramount, de oudste van alle studio’s. Daar waar The Godfather werd opgenomen, het bankje van Forest Gump staat, Howard Hughes krankzinnig werd, Katherine Hepburn een eigen ingang had en Lucille Ball haar eigen kindergarten had. De filmwereld is nog meer fake dan we dachten. Doede loopt rond in de decors van Nickelodeon series die hij dagelijks ziet en we zitten in het foeilelijke en oubollige decor van Dr. Phil.  De stoel van zijn vrouw die iedere dag naar zijn uitzending komt, heeft nog net een leuning en is wat zachter dan de kantinestoelen van het klapvee. Het is een wereld die rap aan het verouderen is. Van de special effects tot aan de props. Het zal niet lang meer duren of virtual reality vervangt waar deze studio zo lang beroemd om was. De special effects, van forced perspective op de facades van gebouwen tot aan de parkeerplaats die volloopt met water als er een botenscene wordt opgenomen, het voelt toch als pure nostalgie. We hebben het erover bij In and Out Burger, in de top 5 op de bucketlist van de jongens omdat die alleen maar in Californië is….Ze nemen allemaal een dubbele, ik hou het bij de enkele. Thuis in onze surfshack, vallen we vrijwel direct in slaap. Morgen via Route 66 naar Kingman, op weg naar The Grand Canyons.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s