Out of this world

Na een stevig ontbijt in een diner die zo als decor voor ‘Happy days’ zou kunnen doorgaan, reizen we via route 66 naar The Grand Canyon. Ties rijdt een stukje. Langs de weg roestige autowrakken en saloons. De lucht trilt boven het snoeihete asfalt en de horizon is eindeloos. Heuvels wisselen zich af met droge vlaktes. Ik kijk door mijn raampje naar buiten en vraag me af wanneer die Canyons nou eigenlijk in het zicht komen. En dan eindelijk een bord. We zijn er bijna. Wat volgt is een route met steakhouses, giftshops, adventure tours en helikoptervluchten. Het is waanzinnig druk en Ik vraag me af of het niet te toeristisch is. Het is ook nog the 4th of July. Maar ik val stil als we voor het eerst de rim benaderen. ‘Out of this world’. Zo groots en heftig. De kleuren, de vormen, de dieptes. Het is letterlijk adembenemend. We zetten de koffers en tassen in onze hutjes en gaan op pad. Met een flesje water. Vandaag lopen we langs de rim, morgen hiken we de canyon in. Het is bloedheet, zo’n 35 graden. En weer, voor de zoveelste keer in ons leven, zijn we toch niet helemaal goed voorbereid op een hike zoals deze. We hebben ons wel goed ingesmeerd en allemaal een pet of een hoed op maar de jongens hebben hun fles water al op voordat we überhaupt op de helft zijn, en mijn watertje is meer een flesje thee geworden. Voordat we het eindpunt hebben bereikt, keren we terug wegens grote dorst. Ik klok een koud glas bier achterover en kom weer een beetje bij. Ties ziet in de verre diepte een pad liggen dat naar de rand van de klif leidt. The Bright angel trail. Het ziet er ambiteus uit maar morgen doen we het anders. Rugzakken met water en trailmix mee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s