Van Lala land naar Trumpland

De mannen nemen een duik in The Pacific en ik maak ontbijt. Straks nog een laatste stroll door Venice, T-shirts kopen, en dan reizen we af naar Kingman, Arizona. We gaan op deze trip 4 staten aandoen, besef ik me. Vandaag pakken we Route 66 naar Oatman, het Volendam van het wilde westen…Het is bloedheet (38 graden) als we even moeten tanken en plassen. Dat verhaal over koekjes bakken onder je voorruit en eieren op de motorkap is echt geen broodje aap. In Oatman aangekomen, weten we niet wat we zien. Het oude golddigger-dorp is in 1940 verlaten, behalve door de ezels, die er rondlopen. Een spookstadje is het allang niet meer, het is inmiddels een toeristische trekpleister, maar je waant je wel in ‘How the west was won’. Saloons, werkplaatsen, oude mijnschachten en stoffige straatjes. In de plaatselijke herberg zit een oude cowboy te zingen en het plafond is bezaaid met 1 dollarbiljetten. Zo’n 150.000 in het totaal. De serveersters hebben huiden van leer en zijn bezaaid met tattoos van indianenveren. Tegenover ons zitten twee dikke Amerikanen aan een tafeltje met roodgeruit kleedje, hun burgers naar binnen te werken. The confederate flag wappert op het dak. Van La la Land naar Trumpland. We vervolgen onze weg ver route 66 naar Kingman. Adembenemende vergezichten, bergen, rotspartijen en heuvels wisselen zich in elkaars schaduw af. Het lijkt op een eindeloos maanlandschap.  We stoppen even bij een oude benzinepomp in Coldspring waar het zo stil is dat je de wind hoort. Geen vogels, geen verkeer, alleen wij. We maken foto’s en selfies, liggend op het asfalt met het Route 66 embleem. In een steakhouse hebben we gesprekken over reizen, groot groeien, onzekerheid, vriendschappen, opvoeden en we maken grappen over de idiote plek waar we nu weer zijn beland. Vannacht slapen we in een ouderwets Motel, met kromme cactus en lelijke lichtreclame. Aan route 66.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s