Vintage Vegas

Het kwik loopt vandaag op tot 43 graden. We besluiten de auto te pakken en naar het ‘oude’ bord met ‘Welcome to Vegas’ aan het begin van de strip te rijden, de haaien van Mandalay bay te bezoeken en naar beneden af te zakken. Lopen is geen optie, echt te warm. Bij het bord staat een rij toeristen in de bloedhitte te wachten tot ze een foto kunnen maken. Twee danseressen met veren bieden zichzelf aan als decoratie. Moos blijft sjaggerijnig in de auto zitten terwijl wij niet in de rij gaan staan en snel een plaatje schieten naast het bord. De haaien in de koele omgeving van het aquarium inspireren. We moeten weer eens gaan duiken, vinden ze. Na drie kwartier staan we buiten. Het klinkt verwend maar ik weet eerlijk gezegd niet goed wat we hier de hele dag gaan doen. Gokken kan niet met de kinderen of vinden we toch niet leuk genoeg, we zijn gisteren al naar een show geweest, zwemmen doen we vanmiddag en eten gaan we straks pas. We passeren de pyramide met Sphinx, een immens groot hotel met blauwe en rode torentjes á la Disneyland en hotel New York, een mini Chrysler toren, een mislukte Empire State, een surrogaat vrijheidsbeeld en een Brooklyn Bridge op het trottoir. Verderop zijn we achtereenvolgens in Parijs, Rome en Venetië. Net als ik bedenk dat Vegas niet echt de stad voor me is, rijden we Fremont in. Het ‘oude’ Vegas. Mijn stemming slaat direct om. Alles ademt Elvis Presley en Liberace. De flikkerende uithangborden van de hotels als The Golden Nugget en El Cortez, de Fremont hotel. Overal staan oude (en nieuwe) gokautomaten te schitteren onder gouden plafonds met vergeelde systeemplafonds en hangen de kwartjes-telefoons nog aan de muur.  De ouderwetse reclamezuilen met pin up girls, martini glazen, cowboys en rode pumps zijn verschoten van kleur maar staan als markeringen van een vervlogen tijd op de promenade. Straatartiesten, mensen aan de zelfkant van de samenleving en natuurlijk gok-toeristen lopen af en aan op deze snoeihete boulevard. Het heeft iets nostalgisch en romantisch. Een trip door de jaren 50 toen de Goodfellas hier nog de touwtjes in handen hadden. Dit Las Vegas had ik niet willen missen. S’avonds eten we met de jongens in Hakkassan in het MGM hotel. Het is godvergeten duur maar lekker! De jongens zitten keurig met servet op schoot naast elkaar en genieten van ieder mooi hapje wat ze krijgen voorgeschoteld. We kletsen over de loungemuziek die we horen, over festivals, over DJ Tiesto die hier volgende week komt draaien, over de cocktails die Jim en ik drinken, over het heerlijke eten en over de hoogtepunten van onze reis. En over de WC hier waar Doede maar niet over uitgepraat raakt. Kortom over genieten.

One thought on “Vintage Vegas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s