Camp Curry

Hoe kan het contrast tussen landschappen zo groot zijn? Het ene moment rijden we door een dorre vlakte met 48 graden celsius op de thermometer en het volgende moment doemen de  bergtoppen met sneeuw in Yosemite op. Bij de ingang van het park staat een lange rij. En als we eindelijk in het park zijn, is het filerijden bij ieder uitkijkpunt en hoor je de fotocamera’s klikken. Het is ook prachtig. Waterval na waterval, kabbelende stroompjes en wilde watergangen. Moos weet ons te vertellen dat Yosemite een gigantische slapende vulkaan is die, als hij ooit weer uitbarst, heel Noord-Amerika en een deel van Canada van de aardbodem zal wegvagen. Lange slingerende bergwegen met metershoge naaldbomen leiden ons naar de plek waar we twee nachten zullen blijven. En dat is exact waar we nu zitten, in camp Curry. Een grote houten poort met letters van boomtakken verwelkomt ons. We moeten altijd even wennen als we op een nieuwe plek aankomen maar dit is wel heel erg ‘outdoorsie’ op z’n Amerikaans. Het is stervensdruk in dit park. Parkeren is al een probleem. Overal lopen mensen met hike-schoenen en wandelstokken. Er rijdt een echtpaar met ranger hoeden op vouwfietsen langs. Een mevrouw met te grote spijkerbroek en te lang blond pluizig haar werkt een grote pizzapunt naar binnen. De ene wandelaar ziet er nog ‘praktischer’ uit dan de ander. We slapen in een huisje van tentdoek waar de kampregels aan de binnenkant van de deur zijn opgehangen en buiten staat een berenbox waar alles wat een geur heeft, voedsel maar ook tandpasta en deo, in moet omdat je anders het risico loopt dat beren je tentje slopen.

Het voelt een beetje alsof we in een aflevering van Scoobiedoo terecht zijn gekomen. Zo eentje waar het monster van kamp Curry je de stuipen op het lijf jaagt. Anyway, we maken ons kwartier en gaan eens bedenken wat we morgen gaan doen. Het zal iets actiefs worden. Hiken en fietsen, denk ik;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s