17 mijl

Als we op onze nieuwe plek aankomen, is het even wennen. De reis duurde lang, we hebben honger, installeren duurt even en de foto’s van de lodge in Pacific grove zagen er op het internet toch net wat anders uit. Het zwembad (je) is aan de overkant avond de straat, de hot tub ruikt naar zwavel en de ‘firepits’ zijn nergens te vinden. Dat is het nadeel. Als je al bijna drie weken iedere dag zoveel moois ziet, wordt je verwend. Het humeur van met name Moos en mij is niet te harden. We maken ruzie en eten ons ontbijtje met lange tanden. ‘Nog een paar dagen en dan ben je van ons af’, snauw ik hem toe. Als we even later de auto instappen om naar John Steinbeck’s Cannery row te gaan, slaat de stemming om. Hoe prachtig is deze kust! Zeehonden liggen te zonnen op de rotsen en pelikanen vliegen in grote groepen over het wilde water van de Pacific. We lopen een stukje en de jongens klimmen over de rotsen naar beneden om de dieren van dichterbij te bekijken. Grote ogen kijken terug maar ze blijven liggen. De uren daarna in het aquarium werken voor ons, ondanks de drukte, rustgevend en het ijsje wat we eten tussen de reclameborden van ingeblikte vis, de houten visafslagen van weleer en de toeristische attracties, smaakt heerlijk. De dag wordt nog leuker als we de ’17 miles’ langs de kust naar Carmel rijden. Pebble beach, the lonely tree, waanzinnige huizen en prachtige vergezichten. Wat is het hier mooi en wat is het hier fijn. Het ruikt hier naar pijnbomen en bougainville, net zoals in Zuid-Frankrijk. Geen wonder dat er een heleboel restaurantjes met Franse namen in het dorpje zijn. We lunchen in La Bicyclette waar zelfs de tour wordt bijgehouden en de rosé uitsluitend uit Frankrijk komt. Voldaan rijden we terug naar Pacific Grove waar ons plekje er in de zon ineens heel anders uitziet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s